Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ART 2017

20 § NAV-hoz bejelentkezés adószám kérés

20/A § Foglalkoztatás esetén adókedvezmény

  • Start kártya 2 év 1 év
  • Start Plusz kártya 2 év
  • Start Extra kártya 2 év
  • Start Bónusz kártya 1 év
  • Rehabilitációs kártya

20/B § (1) közösségi adómentes termékértékesítést közvetett vámjogi képviselő          igénybevételével teljesítő importáló bejelentkezési kötelezettség alól mentesül feltételekkel.

(2) belföldön nem letelepedett, illetve belföldi letelepedésre nem kötelezett adóalany bejelentkezési kötelezettség alól mentesül feltételekkel.

(3) A belföldön nem letelepedett adóalany, amely belföldön nem adóalanyok részére távolról is nyújtható szolgáltatásokat nyújt mentesül a bejelentkezési kötelezettség alól feltételekkel.

(4) Áfa tv. szerinti belföldön nem letelepedett illetve belföldön letelepedésre nem kötelezett de a Közösség másik tagállamában letelepedett adóalany a bejelentkezési kötelezettség alól mentesül abban az esetben ha belföldön kizárólag az Áfa tv. szerinti adóraktározási eljárás hatálya alá tartozó terméket értékesít adómentesen a Közösség másik tagállamába és az adómentesség érvényesítéséhez az adóraktár üzemeltetőjét hatalmazza meg.

21 §

(1) Az illetékkötelezettséggel járó vagyonszerzés tényét, a megszerzett vagyon forgalmi értékét az illetéktörvényben foglaltak szerint kell bejelenteni.

a) vagyyonszerzés esetén a vagyont szerző személy

b) visszterhes vagyonátruházás esetén